Meer licht met minder armaturen

Van Schijndel Transport in Helvoirt is voor verlichting van de werkplaats, de op- en overslaghal en een deel van de buitengevel overgestapt van TL op LED-verlichting van Lightronics. Niet alleen werd hierdoor het aantal armaturen met twee derde teruggebracht, de toegepaste SmartScan-technologie zorgt ook voor een extra, aanzienlijke besparing op elektriciteit en C02-uitstoot.

Meer licht met minder armaturen

Van Schijndel Transport maakt deel uit van TransMission, het landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige transportbedrijven die gezamenlijk de Benelux bestrijken. Het op- en overslagcentrum van Van Schijndel is 24/7 geopend. Dat maakt het gebruik van energiezuinige en zichzelf regelende SmartScan verlichting van Thorlux by Lightronics extra gewenst. Directeur Jurgen van Schijndel: “Ik vind het een prachtig product. De lampen branden daar waar mensen zijn. Daarbij varieert de lichtsterkte al naar gelang het daglicht. Hoe lichter de ruimte is, hoe meer het licht wordt gedimd. Per saldo is de lichtsterkte, waar dat nodig is, continu hetzelfde. En het mooie is: het regelt zichzelf.”

Lichtberekening

De eerste verlichting die werd vervangen, waren de TL-buizen in de werkplaats waar onderhoud van het eigen transportmaterieel plaatsvindt. Hier werden boven de werkbanken twee breedstralende Kanby LED Mirror-armaturen opgehangen. Hoog aan het plafond maakte de conventionele verlichting plaats voor elf Solow XLED-armaturen. “Er ging een wereld voor ons open. Het licht is zoveel helderder en plezieriger dat je je afvraagt hoe we zo lang zonder hebben kunnen werken.” Daarop besloot Van Schijndel ook voor het warehouse een lichtberekening te laten maken door Lightronics. Hier kwamen vijftien breedstralende Solow XLED-armaturen te hangen met een lichtstroom van 17695 lumen.

Draadloze SmartScan zendontvanger

De Solow XLED is door zijn lichtefficiency bij uitstek geschikt voor montage op grote hoogte. De high level Smart sensor detecteert beweging tot een hoogte van 18 meter. De draadloze SmartScan zendontvanger stuurt alle armaturen in een groep tegelijkertijd aan, waarbij de lichtsterkte van de afzonderlijke armaturen wordt aangepast op het omgevingslicht. Het resultaat: een egaal verlichte ruimte, maar alleen waar dat ook daadwerkelijk nodig is.

Zichtbaarheid en veiligheid

Bij de laaddocks van Van Schijndel Transport gaat het laden en lossen van vrachtwagens de hele nacht door. De chauffeurs en magazijnmedewerkers worden hier bijgelicht door BRISA-kofferarmaturen, die aan de buitengevel zijn geïnstalleerd. Deze werken op een schemerschakelaar en geven een lichtoutput van 4860 lumen. De BRISA genereert strooilicht, wat de zichtbaarheid en veiligheid rond de laaddocks ten goede komt.

Download BRISA Leaflet

Download Solow XLED Leaflet

Download Kanby LED Mirror Leaflet

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).