Lightronics sponsort verlichting bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Lightronics heeft negen OMA-armaturen en zes masten geschonken aan Stichting Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Medewerkers van Lightronics installeerden samen met vrijwilligers de nostalgisch ogende OMA-armaturen en Antieko masten langs de oprijlaan met beuken en lindenbomen. 

Lightronics sponsort verlichting bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Francine Broos, voorzitter van stichting Het Witte Kasteel: “De oprijlaan van Het Witte Kasteel verbindt twee straten aan weerskanten van het kasteelpark. Op verzoek van de dorpsbewoners heeft de stichting de oprijlaan twee jaar geleden opengesteld voor wandelaars en fietsers. Er waren wel zorgen over de veiligheid omdat de laan niet verlicht was. Als vrijwilligersorganisatie beschikten we echter niet over de middelen om daar op korte termijn iets aan te veranderen.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De discussie kwam ook Jos Spapens, algemeen directeur Lightronics, ter ore, die daarop, in het kader van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), een voorstel deed voor sponsoring van de verlichting. In samenspraak met het bestuur werd gekozen voor de nostalgisch vormgegeven OMA (Oud Maastrichts Armatuur), die qua ontwerp en sfeer het beste bij het gerestaureerde kasteel past en bovendien het meest overeenkomt met de verlichting die jaren geleden werd geplaatst op het voorplein van het kasteel. Ook deze armaturen zijn vervangen door energiezuinige LED-armaturen. De armaturen dragen bij aan de visie van Lightronics op people-planet-profit; niet alleen zijn zij energiezuinig, ook verlagen zij de CO2-footprint.

LED-lichtbron

De OMA is een modern armatuur in een klassiek jasje: de LED-filamentlamp verleent de verlichting een authentieke uitstraling, maar het is de geavanceerde LED-lichtbron bovenin het armatuur die zorgt voor functionele verlichting. De lichtbronnen hebben een levensduur van 100.000 branduren, waardoor de stichting én het dorp de komende twintig jaar verzekerd is van sfeervolle, veilige en energiezuinige verlichting op de oprijlaan.

Mooi gebaar

Het bestuur van de stichting Het Witte Kasteel is blij met de sponsoring. Francine Broos: “Voor de instandhouding en exploitatie is Het Witte Kasteel grotendeels afhankelijk van sponsoren en vrijwilligers. Het is fijn dat een partij als Lightronics zo’n groot en mooi gebaar maakt.” Eind oktober werden de lantaarns voor het eerst ontstoken tijdens een officiële opening, waarbij ook de burgemeester en een cameraploeg van Erfgoed Brabant aanwezig waren.

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).