Lightronics Experience Center genomineerd

Met het project ‘Lightronics Experience Center’ is MetroXL - Interieur graphics & signing voor de professionele markt, genomineerd voor de Sign+ Award.

Lightronics Experience Center genomineerd

Een nominatie die ons bijzonder trots maakt. Juist omdat het Lightronics Experience Center tot stand is gekomen op basis van vragen van u en de markt. Het is onze manier waarop we onze kennis van licht op u kunnen overdragen en waar we op een inzichtelijke manier de Kracht van Licht kunnen tonen. Tijdens een bezoek aan ons Experience Center maakt u dan ook kennis met ons uitgebreide aanbod van verlichtingsoplossingen. Het ene moment waant u zich in een parkeergarage, even later begeeft u zich in een tunnel, park, galerij of klaslokaal. U ervaart wat licht met u doet en ontdekt de verlichting van de toekomst. Dat de Kracht van Licht en de opzet van ons Experience Center nu leidt tot een nominatie vinden wij fantastisch.

Ervaar het Lightronics Experience Center

 

Het plaatje klopt

Het project is genomineerd in de categorie: Indoor Signage. De jury oordeelt dat signing in het project ‘Lightronics Experience Center’ een functionele hoofdrol vervult om de verkoop van een product (verlichting) te ondersteunen. ‘Alle elementen, materialen en kleuren zijn met zorg gekozen. Overal waar de bezoeker kijkt, klopt het plaatje. Het Lightronics Experience Center toont dat met signtechnieken het mogelijk is om een andere realiteit te creëren.’ De Sign+ Award wordt elke twee jaar uitgereikt binnen de sign- en displaybranche en wordt georganiseerd door Sign+ Magazine. Het publiek kan een (online) stem uitbrengen op zijn favoriete project. Het project met de meeste stemmen, wordt uitgeroepen tot de Publieksfavoriet.

Breng uw stem uit!

Het Lightronics Experience Center is medegefinancierd door de Europese Unie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Over het project

Projectinformatie
Categorie: Indoor Signage
Inzender: MetroXL
Opdrachtgever: Lightronics
Ontwerp: Samenwerking tussen Lightronics en Metro XL aan de hand van artist impressions van Verzameld Werk en The Inside.

Projectomschrijving
Lightronics levert de juiste lichtoplossing. Van woonstraat tot appartementencomplex of warehouse. In het nieuwe Experience Center worden ruimtes nagebootst zodat de klanten de lichtoplossingen in natuurgetrouwe omgeving kunnen zien. Dit loopt uiteen van een treinstation tot een gevangeniscel en van een ziekenhuiskamer tot een klaslokaal. Elke ruimte kreeg zijn eigen beleving, waardoor het effect van verlichting goed te beoordelen is.

Rol in dit project
MetroXL heeft elke wand voorzien van passende prints in verschillende uitvoeringen; naadloos behang, textielframes (ook verlicht), wandbestickering en glasfolie. Deze graphics zijn door de inzender opgemaakt en ontworpen aan de hand van een artist impression. Deze zijn eerst verwerkt in diverse presentaties, zodat Lightronics vooraf een goede impressie kreeg van het resultaat.

Gebruikt materiaal
Naadloos behang (Vinywall), textielframes, textielframes met verlichting (Lumiwall), diverse raamfolies (etsglas, one way vision), wandbestickering, vloerbestickering.

Gebruikte methodes
Behangen, raamfolie geplakt, frames gemonteerd en meer. Gebruikte apparatuur Grootformaat printer, plotter, multi-applicator, platenzaag, afkortzaag, etc.

Bijzonderheden
De materialen op zichzelf zijn niet per se innovatief, de toepassing/het project daarentegen wel.

Over de Sign+ Award 2020

Er zijn vijf verschillende categorieën: Indoor Signage, Outdoor Signage, Architechtural Signage, Voertuigreclame/carwrapping & Tentoonstelling- en evenementenbouw. Projecten worden beoordeeld door een vakjury, waaruit drie genomineerden rollen in elke categorie.

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).