Katwijk kiest voor BURAN PLUS vanwege egaal lichtbeeld

Het vernieuwde marktplein in Katwijk wordt verlicht met tien BURAN PLUS-armaturen van Lightronics. Bij de keuze voor de BURAN PLUS speelde het egale lichtbeeld dat dit armatuur levert een doorslaggevende rol.

Katwijk kiest voor BURAN PLUS vanwege egaal lichtbeeld

De herinrichting van het marktplein aan de Piet Heinlaan in Katwijk is onderdeel van een omvangrijk project, dat begon met de bouw van een nieuw zwembad. Na de opening van het zwembad is de buitenruimte opnieuw ingericht en ook het aanpalende marktplein heeft een metamorfose ondergaan. Het asfalt op het multifunctionele plein is vervangen door klinkers, die zijn gelegd in het patroon van een oude Katwijkse visserstrui.

Eis: complete plein gelijkmatig verlicht

Ook de verlichting moest voldoen aan een nieuwe standaard. “Het plein is circa 4200 m2”, vertelt Star. “Met de oude verlichting, die rondom het plein stond, was het niet mogelijk om het complete plein te verlichten. Het middengedeelte bleef altijd onverlicht. Een belangrijke eis voor de nieuwe verlichting was dat het complete marktplein er egaal mee kan worden verlicht. Niet alleen uit functioneel oogpunt, maar ook zodat het motief van de Katwijkse visserstrui in het donker goed zichtbaar is. Daarnaast moest het per se LED-verlichting zijn want LED is bij ons de standaard.”

Oplossing: BURAN PLUS met 8100 lumen

De gemeente Katwijk koos voor de BURAN PLUS. Star: “We hebben Lightronics, waar we al jaren constructief mee samenwerken, gevraagd naar een geschikt armatuur. In de periode dat we ons oriënteerden was de BURAN-armaturenlijn net geïntroduceerd. Lightronics adviseerde ons om de BURAN PLUS toe te passen.” Op basis van een lichtberekening en een schouw op locatie is gekozen voor een lumenoutput van 8100 lumen en een kleurtemperatuur van 3000K.

Resultaat: boven verwachting

De BURAN PLUS-armaturen zijn toegepast op een masthoogte van 8 meter. Star: “Ze voldoen volledig aan de verwachting – en zelfs meer dan dat. Het volledige plein is nu gelijkmatig verlicht. Bovendien is de verlichting een belangrijke factor voor het karakter van het plein als verblijfsgebied. En een leuk extraatje: het zijn de eerste BURAN PLUS-armaturen die in Nederland zijn toegepast.”

BURAN: van woonwijk tot snelweg

De BURAN PLUS is onderdeel van de BURAN-familie. De BURAN-familie bestaat uit zeven uitvoeringen die functionaliteit combineren met een decoratief design met ronde vormen en waarmee de complete leefomgeving kan worden verlicht, van woonwijk tot snelweg.

Wilt u meer weten over dit project, de mogelijkheden van de BURAN PLUS en de andere armaturen van de BURAN-serie? Download de Uitbelicht of neem contact op met uw accountmanager.

Download de Uitbelicht

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).