• .
  • .

Lakcertificaat geeft levensduurverwachting

23-11-2015

Lightronics stelt hoge eisen aan coating, die wordt toegepast op haar armaturen. Het is onlosmakelijk verbonden met de levensduur van de armatuur. Dat is voor Lightronics de reden haar armaturen te laten testen door een onafhankelijk adviesbureau.

Het adviesbureau onderwerpt de armaturen onder meer aan een corrosive omgevingssimulatie, waarbij de armatuur wordt blootgesteld aan een maximale atmosferische corrosieomgeving. In vijf bestendigheidsklassen (ISO 12944) wordt vervolgens weergegeven hoeveel jaar de verwachte levensduur is van de coating.

Armaturen worden 365 dagen per jaar blootgesteld klimaat-invloeden. Afhankelijk van de regio waarin de armaturen geplaatst zijn is er meer of minder kans op corrosievorming. Lightronics vindt het belangrijk een verwachte levensduur af te kunnen geven op de toegepaste coating en laat haar armaturen onafhankelijk testen volgens de internationale Qualicoat norm. De kwaliteit van de coating is van groot belang voor de verwachte levensduur van een armatuur. Zo kan een beschadiging van de lak de oorzaak zijn van aluminiumcorrosie.

In de afbeelding zijn de vijf bestendigheidsklassen geografisch weergegeven.

meetgegevens 1998
Invloed van klimaat en luchtgesteldheid
volgens NEN-EN-ISO 12944-2
Nb. 1km uit de kustlijn
wordt aangemerkt als C5
(incl. alle open verbindingen met zee)

 

ISO 12944

C2 Blootstelling in niet-stedelijk gebied (binnenland). Atmosfeer met lage vervuillingsgraad, landelijk, droog gebied met weinig luchtverontreiniging
C3 Stedelijk en industrieel gebied met lage SO2-verontreiniging (binnenland) of niet-zout zeeklimaat 
C4 Industrieel klimaat en kustgebieden met laag zoutgehalte
C5 Industrieel gebied met hoge vochtigheid of kustgebieden met hoog zoutgehalteWilt u weten welke armaturen voorzien zijn van een lakcertificaat conform de internationale Qualicoat norm, vul dan het terugbelformulier in, of neem contact op met uw accountmanager.