Belangrijke stap in reductie CO2 footprint

26-11-2015

Lightronics plant 1000 bomen ter compensatie

Om de CO2 footprint te verlagen heeft Lightronics in het Engelse Devauden 1000 bomen geplant. Deze zetten gedurende hun levensduur in totaal 224 ton CO2 om naar zuurstof. Algemeen directeur Jos Spapens plantte de eerste bomen.

Lightronics is zich bewust van de impact die zij, als organisatie en als producent van verlichtingsarmaturen, heeft op het milieu. Daarom heeft zij zich ten doel gesteld de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) tijdens alle bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te reduceren. Daarbij ook rekening houdend met het energieverbruik en zaken als transport. Door CO2-neutraal te produceren en een bijdrage te leveren aan het verlagen van de CO2 footprint tijdens het gebruik van de eindproducten, geeft Lightronics vorm aan een van haar kernwaarden: zorg voor het milieu.

In dit kader past ook het aankopen van grond en het planten van ruim 1000 bomen in Groot-Brittannië. Dit project wordt in samenwerking met zusterbedrijf Thorlux Lighting uitgevoerd. Eén boom is in staat tot wel 1 ton koolstofdioxide te absorberen en om te zetten naar zuurstof. In totaal zijn er in Engeland, door Thorlux Lighting, sinds 2009, 70.000 bomen geplant.

Bekijk hier het certificaat.