VvE realiseert energiebesparing door energiezuinige LED’s en Comfort Light

VvE De Poort van Bergambacht realiseert verregaande energiebesparing door de overstap naar LED. In de centrale hal, trappenhuizen en de gangen zijn de bestaande PVX- en TPB-armaturen voorzien van energiezuinige LED-units van Lightronics. De Oppluskit van Lightronics zorgde voor een eenvoudige overstap.

VvE realiseert energiebesparing door energiezuinige LED’s en Comfort Light

De Poort van Bergambacht bestaat uit een winkel op de begane grond en negentien appartementen op de drie bovengelegen verdiepingen. De oude PVX- en TPB-armaturen met PL-lichtbronnen in de gemeenschappelijke ruimten waren aan vervanging toe.

Snelle en efficiënte installatie met Oppluskit

Dankzij de Oppluskit van Lightronics hoefden alleen de binnenwerken en de lichtkappen van de TPB- en PVX-armaturen vervangen te worden. “In feite hebben we de bestaande PVX- en TPB-armaturen één op één vervangen”, vertelt Huig Bouter, lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). “De installatie hebben we zelf gedaan en dat was eenvoudig want de nieuwe LED-unit en de lichtkap passen perfect. De praktische voordelen van de Oppluskit waren voor ons een belangrijke reden om voor deze oplossing te kiezen. Daardoor konden we namelijk de bestaande lichtpunten handhaven.”

Flinke energiereductie

Het resultaat van de vervanging van de lichtbronnen is nu al duidelijk te zien in het energieverbruik, constateert Bouter. “Op basis van de resultaten in de eerste maanden verwacht ik dat het energieverbruik dit jaar zeker 60 à 70 procent lager uitvalt en dat dus ook de kosten aanzienlijk dalen.”

Naast de overstap op LED is de reductie van het energieverbruik ook te danken aan het toepassen van Comfort Light, een intelligent verlichtingssysteem dat het mogelijk maakt om licht te creëren waar en wanneer gewenst.

Meer weten over hoe de VvE bespaart op energieverbruik en kosten? Download de Uitbelicht of neem contact op met uw accountmanager.

Download de Uitbelicht

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).