Het meest flexibele lichtregelsysteem en monitoring van (nood)-verlichting

Goede verlichting is een voorwaarde om goed en veilig te kunnen werken. Licht is onmisbaar in een productieproces, de logistiek of op kantoor. Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor goede verlichting. Zo dienen arbeidsplaatsen en verbindingswegen zodanig verlicht te zijn dat het aanwezige licht geen risico oplevert voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Armaturen van Lightronics maken het mogelijk om voor elke ruimte een optimaal lichtplan te realiseren, de productie te verhogen en uw energie- en onderhoudskosten te verlagen. Met onze lichtoplossingen voor industrie, utiliteit en kantoor kiest u voor de juiste Total Cost of Ownership.

 

SmartScan introductie

SmartScan is het meeste flexibele lichtregelsysteem in zijn klasse. Gebruikers kunnen met het systeem hun energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie monitoren voor zowel de standaard- als de noodverlichtingsarmaturen.

De informatie is inzichtelijk via een webbased portal die u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. Met een overzichtelijke gebruikersinterface heeft u een overzicht over uw energieverbruik, de prestaties en de operationele status van uw verlichtingsarmaturen.

Benieuwd wat het systeem voor u kan betekenen? Download de brochure of vraag een gesprek aan met uw accountmanager.

De voordelen van SmartScan

 • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig
 • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
 • Mogelijkheid tot scene programmering
 • Per ruimte op daglicht en aanwezigheid-afwezigheid programmeerbaar
 • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
 • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230V only)
 • Monitoring via gateway, incl. noodverlichting rapportage
 • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur
 • Inclusief gebruik van webbased portal met live zicht op energieverbruik en storingen
 • Werkt op protocol 868mhz: goed bereik en geen storingen (mesh-netwerk)
 • Tunable white (ColourActive)
 • Luchtkwaliteit meting (AirQualitySensor)
 • Inzage in de bezetting van iedere ruimte (Occupancy) new!
 • Interactieve gebouwinstallatie tekeningen (Interactive Drawings) new!

De voordelen van SmartScan
De voordelen van SmartScan

Zo werkt SmartScan

SmartScan gebruikt een draadloos mesh netwerk. Groepen armaturen laten zich eenvoudig creëren en wijzigen. Armaturen zijn voorzien van een sensor. Als een SmartScan-armatuur beweging detecteert, gaan alle armaturen binnen de groep aan waardoor een egaal lichtbeeld en een prettige werkomgeving ontstaat. Armaturen zijn per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid. Energiebesparing is mogelijk door de lichtoutput per armatuur terug te dimmen. Een werkfrequentie van 868 MHz zorgt voor een goed bereik.

Download SmartScan brochure

Het laatste nieuws van Lightronics

SmartScan-systeem wint prestigieuze Queens's Award

SmartScan-systeem wint prestigieuze Queens's Award

De meest prestigieuze business-award van Engeland is toegekend aan het SmartScan lichtbeheer-systeem van Thorlux by Lightronics.

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing

Een van de mogelijke opties om aan de verplichting van energiebesparende maatregelen te voldoen is het toepassen van LED-verlichting van Lightronics.

G3 Pro: breed toepasbaar voor kantoor en retail

G3 Pro: breed toepasbaar voor kantoor en retail

Van kantoren en gangen tot toiletten en winkels, de hoogwaardige downlighters G3 Pro zijn geschikt voor een scala aan toepassingen.

 

Op weg naar een CO2-neutrale toekomst

In 2050 wil Nederland energieneutraal zijn. Om de klimaatdoelstellingen te halen werkt het Rijk samen met provincies, gemeenten en maatschappelijke partners aan een Klimaat- en Energieakkoord, dat vanaf 2019 ingaat. Dit Klimaat- en Energieakkoord is de opvolger van het huidige Energieakkoord en verhoogt de ambities aanzienlijk, naar 49-55 % CO2-reductie in 2030 en 80-95 % CO2-reductie in 2050.

Voor bedrijven is een belangrijke rol weggelegd. De overheid gaat strenger controleren op energiebesparings-verplichting van bedrijven. In de Wet milieubeheer staat dat bedrijven verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen als die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend of een zogeheten Internal Rate of Return (IRR) van 15 % opleveren. De regel geldt onder meer als uw bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit verbruikt in een kalenderjaar.

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).