Lightronics-pand

Lightronics behaalt 63% CO₂-reductie

8 februari 2021 | Nieuws

We zijn er trots op om in de Week van de Circulaire Economie te kunnen melden dat Lightronics haar CO₂-footprint in 2020 heeft weten te reduceren met 63% ten opzichte van 2019. We komen zo ieder jaar dichter bij onze ambitie om volledig CO₂-neutraal onze verlichting te kunnen produceren.

Als verlichtingsproducent vinden we het belangrijk bij te dragen aan een groene toekomst. Onze missie is dan ook CO₂-vrije verlichting te ontwikkelen en te produceren. De afgelopen jaren hebben we verschillende investeringen gedaan, niet alleen op het gebied van het ontwikkelen van duurzame en energiezuinige verlichting te ontwikkelen, maar ook om op een duurzame manier te produceren bijvoorbeeld door de installatie van 700 zonnepanelen op ons kantoor. Met behulp van de Milieubarometer hebben we onze CO₂-footprint inzichtelijk kunnen maken. Daarin werd duidelijk dat we in 2020 de CO₂-footprint met 63% hebben weten te verlagen en opzichte van 2019. De installatie van 700 zonnepanelen op ons kantoor bleek de grootste invloed te hebben op de verlaging. Maar ook het vele thuiswerken zorgde voor veel minder zakelijk en woon-werk verkeer. De komende jaren blijven we ons inzetten om onze ambitie om CO₂-neutraal te kunnen produceren te behalen.

Meer weten over onze initiatieven

CO2-Prestatieladder niveau 5

Daarnaast hebben wij in 2019 CO₂-Prestatieladder niveau 5, de hoogst haalbare trede, behaald. Deze prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂ en kosten. Dit gebeurt binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt daarom niet alleen als CO₂-managementsysteem, maar ook als aanbestedingsinstrument gebruikt. Het CO₂-Prestatieladder niveau 5-certificaat is voor onze stakeholders andermaal een bewijs dat Lightronics duurzaam ondernemen centraal stelt in haar bedrijfsvoering.

Meer weten over de CO₂-Prestatieladder

Nieuw maximaal recyclebare armaturen

Met ledverlichting is het mogelijk het energieverbruik van verlichting sterk te verlagen en daarmee ook de CO₂-footprint. Door slimme componenten toe te voegen kan er niet alleen nog meer energie bespaard worden, ook de levensduur van lichtbronnen kan worden verlengd. Lightronics heeft voor iedere omgeving een geschikte lichtoplossing met een laag energieverbruik. Naast duurzame lichtbronnen hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt om onze armaturen duurzaam te maken. De onlangs geïntroduceerde CEDER (voor de openbare ruimte) en de RINK (voor de woningbouw) zijn twee maximaal recyclebare armaturen en dragen bij aan de circulariteit. Ons nieuwe DOTT XL Extreme armatuur is dat ook en vindt zijn toepassing in de woningbouw, treinstations, tunnels of gevangenissen.

Wilt u ook duurzame verlichting in uw omgeving? Neem contact op met uw accountmanager.

Bekijk de CEDER
Deel dit bericht: